Εφαρμογές

Μονομάχος - μια ιδέα που γεννήθηκε το 2005, τη χρονιά που καταργήθηκαν οι Πανελλαδικές στη Β΄Λυκείου.
Μαθηματικά
Μαθηματικά
Μαθηματικά
Μαθηματικά
Μαθηματικά
ΑΦΟΡΜΗ
Παρατηρήσαμε ότι οι μαθητές άρχισαν να αδιαφορούν για το μάθημα και κάθε προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντός τους δεν είχε αποτέλεσμα.

Παρατηρήσαμε επίσης ότι πολλά τηλεοπτικά παιχνίδια κέντριζαν το ενδιαφέρον τους και αποτελούσαν μέρος των συζητήσεών τους. Σκεφτήκαμε να σχεδιάσουμε ένα παιχνίδι, στα πρότυπα των τηλεοπτικών παιχνιδιών, μόνο που το θέμα του θα ήταν τα Μαθηματικά. Ετσι προέκυψε ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ
ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
Ετσι προέκυψε ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ . Συγκεντρώσαμε 150 ερωτήσεις Σωστό – Λάθος και δημιουργήσαμε μια εφαρμογή σε Power Point. Οι ερωτήσεις προβάλλονταν μια για κάθε μαθητή και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έπρεπε να απαντήσει Σωστό ή Λάθος. Ακολουθούσε ο επόμενος κ.ο.κ. Αν κάποιος έκανε δύο συνολικά λάθη έβγαινε από το παιχνίδι και συνέχιζαν οι επόμενοι μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής «ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ».

Ενδιάμεσα παρεμβάλλονταν ερωτήσεις – σπαζοκεφαλιές και αν κάποιος απαντούσε σωστά κέρδιζε μια επιπλέον «ζωή».
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ
Το έπαθλο του νικητή ήταν να αναρτηθεί η φωτογραφία του στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου φιλοξενούνται όλοι οι «ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ» των τελευταίων διαγωνισμών.
ΠΟΤΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
Το παιχνίδι καθιερώθηκε να παίζεται κάθε 23 Δεκεμβρίου. Αν μετά την ολοκλήρωση των 150 ερωτήσεων δεν ανακηρυχθεί ένας νικητής, το μεγάλος τελικός γίνεται στις 30 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2005...
Ένα αφιέρωμα για τα 10 χρόνια του Μονομάχου
Copyrights © 2015 & | arive.gr